.....

When you try your best but you don't succeed.

When you feel so tired but you can't sleep.

And the tears come streaming down your face.

When you loose something you can't replace.

When you love someone but it goes to waste.

Could it be worse?

No. Det känns inte så. Vad ska jag göra nu? Vad kan jag göra nu? Jag orkar ingenting. Jag vill ingenting. Jag är ingen utan min andra halva. Jag är halv.
50 %
0,5
1/2
Inte hel. Aldrig hel.


......

Det känns så tomt. Vill inte tänka på framtiden, det känns bara otroligt jobbigt. Vill inte tänka på livet här och nu. Varför kan jag inte bli medvetslös under något år och läka undertiden så att jag slipper det här? Vad ska jag göra nu?


...

I'm broken. Half. Will I ever be whole again?

Ny vecka...

Howdy!

Detta ska bli en bra vecka har jag bestämt! Ikväll blir det semmelätning och på torsdag kanske en Älvsbyn-dag. :D Ska ringa vårdcentralen här i Piteå imorgon för att sätta bollen i rullning, jag ska ha mitt dropp! Det är viktigt att jag inte "faller mellan stolarna" bara för att jag byter kommun. Har gått och gått och gått sååå mycket på sista tiden känns det som! Mest till och från stan. Det plus draman och dansen har gjort att jag har ont i mitt knä idag. Iich! Känns som att knät liksom böjs för mycket bakåt, eller hur jag nu ska förklara.

Nu ikväll ska jag ta och plügga och göra semlor. Har just klämt i mig en drös varma mackor. Yummie! Imorgon har vi slöjd. Gilbert, jag hoppas att du äntligen får bli klar! :D

Glömde förresten säga att jag kör på revaxör nu, förbereder öronen för spolning någon dag i veckan (förhoppningsvis). Det innebär dock att jag måste pressa in fetvadd i öronen och med det i örona hör man verkligen ingenting! Snacka om härlig sömn! Kände dock pulsen i öronen när jag skulle sova. Sen är det mycket svårare att höra väckaren också. Men då är det tur att sambons härliga armbågar finns nära. ;)

Hugs /H


Sowlen.

Har just kommit hem från en långpromenad i solen. Tryckte i mig lite limpmackor och varm oboy innan jag traskade ut och jag gick mer än en timme och det var så underbart ljuvligt! Det ger verkligen livskraft. Sen hittade jag en häst (okej, det lät lite konstigt) som jag stod och gosade med ett tag medan den försökte äta allt löst på min jacka. Jag gick tills jag kände att jag blev lite tröttare i kroppen och nu känner jag att jag har mer ork inför pluggningen. Och det är väl egentligen bara att sätta igång, för karln kommer hem 4. Inte för att jag måste sluta då, men det är ju kul att kunna göra lite annat än att sitta här då. :)

Medan jag gick lyssnade jag på denna oerhört humörupplyftande låt av Meat loaf. Okej... hittade inte låten på youtube, så här kommer en annan som jag njöt av. Ladies and gentlemen, let me present Jimmy Cliff med I can see clearly now.



Kramar /H


Saturday

Godmorgon alla glada!

Idag blev det ingen Älvsbyn-dag. Karln jobbar över på sitt vanliga jobb istället så jag ska försöka passa på att fixa en massa grejer (plugga) innan han kommer hem så att jag inte behöver ha dåligt samvete över det imorgon och bara njuta då. Men så upptäckte jag ju att solen fortfarande är här! Så jag måste ta mig ut i finvädret en sväng också innan jag sätter igång. Jag fick alltså chans att sova ut idag. Tror ni att min kropp tog chansen? Njet. Vaknade kring 9 med huvudvärk. Bajsnice! Har börjat inbilla mig att kroppen känns ännu tröttare sen jag fick veta att jag har blod och järnbrist, men det är kanske först nu jag erkänner att jag faktiskt varit tröttare än vanligt och så jäkla negativ. Hoppas att det blir bättre i takt med att mina värden får chans att stiga. Nu är jag trött på den här skiten! Men solen är då något som gör mig glad och piggare, vare sig jag saknar blod eller ej. Så solen, here I come! Men först lite mat...

Krrram! /H


Meet... Gilbert!

Howdy!

Blev en rätt kort dag idag, med gitarrspel och trumslag. Vi fick lära oss en afrikansk visa som jag redan förträngt namnet på. Men kul var det! Jag älskar gunget och rytmen visan. Det är inte utan att jag vill tjoa och dansa hulahula-aktigt. :) Måste ju för tusan ta med gitarren från Älvsbyn där den bara ligger och samlar damm. Nej, här ska tränas! :D Här kommer förresten bilder på mina tovade grejer. Ni kan bland annat se Gilbert i sin prickiga klänning. Han är dock inte klar än. Han måste ju ha en nos och lite ögon för tusan! Men sen borde han börja se ut som en människa (...) funderar om jag ska göra honom lite vampyrinspirerad men vi får väl se. Ska banne mig köpa hem egna filtnålar och ull så kan jag sitta och tova som en galning, det är verkligen skitkul! Förutom att jag inte är så brydd om vart jag sticker nålen = blood. ;)

Hann se fler avsnitt av The vampire diaries igår ikväll men när jag skulle se den sjunge avsnittet så tjorvade det så nu väntar jag med schpänning på att få se det sista avsnittet. Vad ska jag annars nörda mig med? Fast ikväll är det ju Let's dance, då har jag något att titta på och skratta åt. :) Idag tittade förresten solen fram. Första gången på jääättelänge och nu börjar den värma! Okej, det var -23 imorse men solen ger så mycket! Man blir lite varmare, lite gladare och får chans att fylla på vitamin D - depåerna.

Sitter och funderar på vad jag ska äta ikväll. Nu kan jag kryssa plättar från min cravingslista. Vad var det mer jag är sugen på? Jo, just det... Limpmacka med varm oboy. Det har vi hemma också. Yes! Men det är kanske bra med mer matiga grejer. Men jag vräkte i mig plättar idag så jag står mig än. Funderar också på att plugga lite. Men hello!? Plugga på en fredag? Nej. Det blir nog lite bok eller harvest moon tills jag bestämt mig vad jag ska äta. Ha en god fredag alla mänsker! Kiss /H


Torsdag.

Så var det torsdag, snart  fredag. Igår besökte jag farbror doktorn (eller snarare fröken doktor...) på grund av min trötthet och dåliga hörsel. Jag håller ju på att brytas ner redan alltså. ;) Idag fick jag veta att jag har järnbrist igen vilket betyder att jag måste få dropp igen. Jättetidskrävande men förhoppningsvis blir jag piggare och gladare då. :) Måste däremot försöka lägga lite press på att få veta varför det egentligen blir såhär. Är jättejobbigt för kroppen och psyket. Jag har ju börjat äta fisk så egentligen borde det inte vara något problem. Angående hörseln ska jag spola öronen nästa vecka och sen göra hörseltest så får vi se hur det går. Ge mig en hörapparat! ;P

Sen, på kvällen, var vi bjudna på gomat hos Mattias kompis och hans sambo. Det blev thaigryta med lax, räkor och nudlar och äppelpaj och glass. Mmm. :D Så nu ska vi bjuda igen när vi får tid. Frågan är bara vad vi ska laga. Ska kolla upp recept. Det blir spännande. :)

Idag var jag på museum eftersom att vi fått det i uppgift. Hann bara på det ena museet och ska gå på det andra nästa vecka. Utställningen handlade om återvinning, mode och om den sjuka klädindustrin som utnyttjar fattiga bönder och barn. Fy tusan! Fram för organiskt säger jag! Sedan hade vi slöjd. Jag fick testa på att tova för första gången med färgad bomull. Så det blev en Gilbert, ett hjärta och en svamp. Nästa lektion ska jag fortsätta med det. Det var skitakul! Imorgon tänkte jag fota dem så får ni se. Sen, ikväll, gjorde jag plättar som jag ska ha till lunch imorgon också. Yummie! har tänkt så länge på att göra det så ikväll blev det. Yes! :D På söndag är det alla <3 dag. Då blir det bio och sen vet jag inte riktigt. Måste försöka hinna plugga men vi får se. DET LÖSER SIG. Imorgon har vi musik (halvdag) :). Tills dess måste jag sno ihop en dikt om vatten. Får göra det på bussen imorgon för nu ska jag till tv:n och se lite Vampire diaries innan det blir sängen. Sov söttis alla!

Kiiisses! /H


Tuesday.

Godmorgon!

Vet inte exakt hur många timmar jag sovit, men det blev en hel del. Trodde jag skulle vara helt lealös i kroppen idag men det funkar faktiskt hyfsat. Känner däremot av halsen. Inte bra... Har en bok att läsa till imorgon så det är bara att sätta igång. Men först ska jag se lite på min och gullets nya tidsfördiv A vapires diary eller vad den nu heter. Det är så kul att följa serier! :D Till det ska jag äta ananaspaj jag fick från Nina. Mmm. :D Senare idag bär det av till Älvsbyn. Borde förresten försöka hinna ladda min ipod. Det ska jag ta och göra nu. Ha en superb dag allesammans!

Hugs /H


Mondtag.

Howdy!

Hur är det med er? Det blev ju semlor och storbesök i fredags. Sen har jag haft så fullt upp att jag inte haft tid att uppdatera alls. I lördags åkte jag med karln min till Älvsbyn, sov några timmar när jag kom fram och åkte senare under dagen och firade svärmor som fyller år idag. Det blev trerättersmiddag och en massa gott. Mmm. :D Sen, igår, vaknade jag kring 1 (ljuuuuvligt!) och drog med mig karln min ut i dom få minusgraderna och solen (äntligen tittade den fram) så det blev en prommis in till stan och handla mat och grejer, för på kvällen kom Nina på besök och vi åt och pratade alla tre (även skäggis) och hade det jätteroligt. Sen blev det sängen, hade HELdag idag, först dans i tre timmar och sen drama i tre. Kan ni gissa om jag är mör? Har ett tiotal nya blåmärken men känner mig alldeles mjuk och avslappnad i kroppen och det är i alla fall ett plus! Undrar bara hur jag kommer att känna imorgon... Förhoppningsvis kan jag gå. ;) Imorgon blir det förresten Älvsbyn, yes! För jag ska till läkaren och tandläkaren på onsdag innan skolan. Ska kolla upp min kassa hörsel och be om att få ta nya blodprover för att kolla att alla mina värden är ok. :) Men först ska jag ta en låååång sovmorgon. Är så frukterligt trött så det inte är sant. Vet inte när jag var såhär trött sist. Kanske för att det varit fullt upp hela helgen. Hoppas bara att det är därför och inte att mina värden har sjunkit eller något. Börjar känna mig lite halvrisig också med ont i halsen. Nåja, det blir att ta det lugnt och kurera mig imorgon. Till helgen blir det kanske också festande, hos Sandra som har inflyttningsfest. Men det beror på om jag orkar.

Nu ska jag gå och lägga mig i soffan och ta det lugnt innan sängen väntar. :)

Kram på er alla! /H


Schemlor.

Nu står bullarna på jäsning! Har fortfarande inte sett det slutfärdiga resultatet, men än så länge ser det helt okej ut! :) Har på en fyra för tre i köket och går omkring och dammtorkar mellan jäsningarna (2x30 min) samtidigt som jag går och knaprar godis. Måste se till att få i mig lite lunch snart. Drömde att jag svimmade på mattan i köket inatt och det har jag inte tid med. ;) Huuuugs!


Freitag.

Morning!

Har suttit och vikt all tvätt från igår samtidigt som jag knaprat choklad och sett på North and south. Mys! När jag väl vågade ringa till vikaresamordnaren (jag tycker det är jobbigt att ringa människor jag inte känner) så var det upptaget. Såå typiskt! Fick tag på henne lite senare, hon var jättetrevlig men förklarade att jag måste stå på vikarielistan för att få chans att jobba i sommar. Och jag kan ju inte jobba just nu eftersom att jag har mycket i skolan. Suck suckelisucksuck. Får skriva upp mig lite senare i vår då. Hursomhelst så löser det sig. Men nu kom jag på... måste jag jobba för att få stå på listan? Kan jag inte bara skriva upp mig? Men hon sa att dom vill ha vikarier dom känner till och att dom tar dom i första hand att jobba på sommaren och det förstår jag. Jaja, inte tänka mer på det. Nu järe helg och jag ska ta och baka semlor. Det ska jag. Sen ska jag städa toan och feja runt lite och även försöka hinna ner på stan en sväng och köpa grädde. Utan grädde blir det inga vidare semlor! ;) Så nu måste jag gå om jag ska hinna få något gjort. Ha en superb fredag allesammans! Det ska jag ha. :D

Hugs! /H


Godmorgon...

Höll jag på att säga när jag insåg att det var kväll. Har suttit och skissat ikväll. Det är sååå kul när jag väl får arslet ur vagnen. :D Så nu blev det en skatbebis och en sko. Får duga för ikväll för herrn vill gå och sova och det är lite svårt utan sängkläder eftersom jag tvättat rubbet idag. Har t o m gått omkring och letat efter grejer att tvätta. Hahaha ;) här kommer dom få skisserna jag hann skrapa ihop. Imorgon hoppas jag att jag hinner mer mellan semlebak och städning!

  

Kisses och godnatt! /H


Hemligheten...

Jag borde se den här videon varje morgon i fortsättningen. Visst måste vi erkänna att det finns sämre dagar. Men att utgå från allt i denna video tror jag skulle göra oss mer positivt inställda innan de negativa hinner övermanna oss. Varför vara negativ när man kan vara positiv!? Se och njut...


Framtiden...

Goddagens!

Idag har jag tvättat och diskat mest hela dagen. Har även haft Evelina på besök som kom för att hämta lite böcker men stannade och käkade paj med mig medan vi skrattade åt En fyra för tre. Åå, vad jag gillar den serien! Vi har alla säsonger och när jag är ensam hemma så brukar jag ha på det på tv:n även fast jag inte ser. Det är mysigt. På schemat stod det även att städa toa och dammtorka, men jag vet inte om jag hinner. Får snabbgöra det imorgon om jag inte orkar ikväll. Nu ska jag skriva klart ett av dom stora arbetena och sen borde El Skäggis komma hem och joina mig. :)

Började även prata med Evvsan om framtiden och så, och den skrämmer mig väldigt mycket. Det är mest därför som jag valt att läsa ytterligare en termin. Folk frågar mig hur jag orkar och jag kan inte annat än rycka på axlarna. Orkar? Det känns inte alls jobbigt, för då vet jag vad jag gör ett par månader framåt. Jag vet inte varför jag har ett stort behov av att veta vad som ska hända. Eftersom har jag insett att man inte kan veta allt. Att jag absolut inte vill veta allt. Jag får ta det som det kommer. När jag var nere i tvättstugan nyss flöt en lugn känsla över mig. För allt kommer att bli bra. Visst, det är upp till mig men jag kommer att fixa det. Och det kommer att bli bra, på ett eller annat sätt. Jag blir så lugn och lätt till sinnes när jag tänker så. Så bort med all oro och ångest som bara drar ner en. Fram med framtidstro, drömmar och förhoppningar! Det blir som det blir, men framförallt: DET BLIR BRA! :D

Med dom orden ska jag göra klart mitt arbete. Kanske jag kan få till en positiv skruv på avslutningsdelen av arbetet nu. :)

HUgs! /H


Dagen.

Goddagens!

På grund av mitt nattsuddande så masade jag mig upp först halv 9. Nötte Harvest moon och hade precis börjat plugga när mamma och Jullan ringde och sa att de var i Piteå. Kaninerna har varit hos farbror doktorn idag som spolat upp deras tårkanaler igen, så medan de låg i helt lealösa i sina reseburar så körde vi och åt på Blå ängeln. Det blev räk och musselpasta för min del. Yum! Förutom musslorna då, som till och med smakar sämre än de ser ut. ;) Sen blev det kioskpiraten där vi köpte gooodis. :D och sen upp till "lilla affär'n" där vi köpte blyertspennor med olika hårdhet (så att man kan skugga på olika sätt) och block. Så nu finns det inget som hindrar mig från att sätta igång! Efter det passade jag på att handla till maten ikväll eller imorgon och till SEMLOR som jag ska försöka mig på att göra imorgon eller på fredag då det kommer en hel hop med folk. Yes, så citronmarängpajen, släng dig i väggen! Här ska ett gäng goa semlor göras! Fast för att kunna göra det måste jag ju ha en tom och ren diskbänk... Hmm... det här blir ett problem. Får nog ta och diska så att berget inte växer och blir oöverstigligt tills imorgon. Passar nog bra med godis och lite musik till. Yes, yes. Sen blir det mer pluggande och skissande.

Här är lite disk-musik som man kan skråla högt till och stänka litervis med diskvatten. :)



Hoppas att ni får en bra dag alla, av det som är kvar av den.

Hugs /H


Zzz

Okej, okej. Det skulle ha varit godnatt för snart en timme sen men som vanligt fastnar jag här. Det finns så mycket att göra! Skörda lite grönskaker på farmville, läsa andras bloggar, leta recept, titta på skor jag inte kan ha, ja, ni fattar. Har även suttit och tittat på människor med den fantastiska förmågan att rita utifrån sin fantasi. Mer fantasi till folket! Mer till mig! Jag vill också har bra fantasi (och bli bättre på att teckna!) men jag har blivit så lat att inte ens det lockar nuförtiden. Imorgon är det jag som sätter igång. Så är det. Godnatt allesammans!


Movienight

För att lätta upp stämningen lite (det lät som att jag har världens problem med vikten, men så är det inte, och jag tänker inte vänta tills jag får det heller). Igårkväll satte jag och El skäggo på The stepfather som vi inte hann se klart eftersom att klockan blev alldeles för mycket. Så jag såg klart den idag istället. Helt själv! Hua, brukar inte klara så mycket skräck åt gången, och absolut inte själv. Men jag klarade det! Fast okej, jag spolade förbi det läskigaste i slutet. Men det var så tydligt och klassiskt vad som skulle hända så jag var förberedd. :) Se den, ni som vågar, den är inte så fasligt läskigt och helt okej att titta på (eller så är det jag som blivit mer van). ;)


Sammanfattning 2009

Så för att sammmanfatta 2009 så var det helt okej, fram till några dagar in på det nya året då jag fick veta många hemska saker som hänt i slutet på det gamla. Andra saker som hänt som jag inte tagit upp är tillexempel Belgienresan i... när var det det var? November? Ja, någon månad sen (men det känns som år) och som var en resa jag kommer att minnas. Eller hur, Sara? ;)

Sen har det hänt mycket kroppsligen för mig också. Har gått ner en hel del men nu är det totalstopp. Inte så att jag inte kan gå ner mer, men jag ska inte gå ner mer. Har insett mer och mer att när det kommer till kritan så är ingen särskilt brydd om hur jag ser ut i kroppen mer än jag själv. Ja, och så familjen såklart, som får veta hur jag tappar hår och får ont i rumpan av att sitta ner en längre stund, hur skakis man blir av att inte äta ordentligt och det ständiga dåliga samvetet och så vidare. Jag har börjat fundera över vem eller vad jag egentligen tävlar mot? Vad strävar jag efter? Vad är mitt mål med att gå ner i vikt? Och så har jag insett, med allt som har hänt på sista tiden, att det verkligen inte spelar någon roll vad du väger. Känns riktigt patetiskt att gå omkring och tänka på det hela tiden när det händer hemska grejer med andra där de inte kan välja om de vill vara med om sakerna eller inte och att människor kämpar med verkligt jobbiga saker. Så gör inte vikten till något problem när du fortfarande kan välja!

"Jag bantade ihärdigt i två veckor och det enda jag förlorade var två veckor av mitt liv."

"Eva är inte fet, hon är bara lite fluffig."
(Hoho, det får ni gärna kalla mig! Det låter så gulligt. :D)

anorexia3.jpg

Vill jag se ut såhär?

Anorexia44.jpg

Eller kanske såhär?

anorexia-nervosa-duard_dot_com.jpg

ALDRIG! Det kommer alltid att finnas saker vi vill ändra på och som vi inte kommer att få. Nu har jag tillexempel "tappat" hälften av mina bröst känns det som. Och jag saknar dem! Så nu är jag inte heller nöjd med hur det blev ändå! Och hey, är det inte bland annat det som gör oss unika? Att vi ser olika ut? Det är så lätt att känna att vi vill ha vad andra har, och utan att veta om det kanske de vill ha det vi har! alltså: se till vad du har. Inte vad du inte har. Jag vet att jag fortfarande har mycket att ta av och det är jag glad för. Andra kanske skulle gå längre, men nu är min gräns nådd och jag vill använda min tid till annat än att tänka på vad jag stoppar i mig. Min kropp är värd mer än så.
Jag är värd mer än så.

Kramar /H


Aj, aj, aaaaj!

Morrn!

Fick ont i magen igår på skolan. Jag som aldrig får ont i magen! Så när jag släpat mig hem ända från stan (Skäggot jobbade över) så kände jag mig febrig och allmänt slö. Fick ihop pajerna i alla fall (broccolipaj, yes!) som jag förberett innan jag knatade till bussen på morgonen. Men sen blev det soffan resten av kvällen och sen sängen. Har svettats så mycket inatt att jag trodde att jag pissat ner mig eller något. ;) Nu idag känns det lite bättre men fortfarande inte alls helt bra. Så det blir att ta det lugnt idag. Inte stressa. Kanske orkar jag lite jobbande med uppgifterna, men ska inte tvinga mig själv. Ska däremot skissa på bilder som vi hade i uppgift till idag. Inte för att det blir någon skola heller (har bild på eftermiddagen idag), men då har jag i alla fall gjort det. Det ska bli kul. :D Var länge sen jag tecknade överhuvudtaget. Kollar igenom bilder från gymnasiet just nu och minns...





Det blev gipsmodeller, arbeten med lera, bläck, olja (nakenmålningen), glasfat och smycken (ÄLSKA!), pins (med min pins-maskin hemma) och en hel massa andra grejer. Jag tror att det är en av orsakerna till att jag valde denna kurs jag går nu. Jag mår bra av att skapa. :)

Och förresten, tack snälla ni för alla kommentarer! Jag blir jätteglad! :D

Nu ska jag försöka börja skissa lite...
Hugs! /H


Jag, idag.

Såhär ser jag ut idag...



Nu måååååste jag gå!

Bröllop 2009

Måste ju fortsätta på fotosammanfattningen av 2009 om jag ska bli klar någon gång. Vi har nu kommit fram till mitt andra bröllop här i livet (än så länge) mellan makarna Carlsson. Jon och Louise. Den 15 Augusti närmare bestämt, i Lillnjallejaur vigdes Jon och Louise och blev man och hustru på heltid. :) Det var oerhört vackert och känslofyllt. :) Jag fick det ärofyllda uppdraget att agera fotograf under hela bröllopet vilket resulterade i en hel massa bilder som jag låter tala för dem själva...

  

Det var en fantastisk dag. Jag vill också att mitt bröllop ska vara så vackert.


Monday

Godmorgon!

Känner mig rätt opepp för skola idag. Borde dessutom fixa med degen och smeten till broccolipajen jag ska göra ikväll. Måste, måste, måste. Sen iväg till bussen klockan 11. Det är -19 idag förresten. Varför kan det aldrig bli varmare? Jag känner mig lite smådeppig idag. Vet inte riktigt varför. Blir bara så irriterad på uppgifterna som ligger kvar och släpar. Vaaaarför kan jag aldrig bli klar? Why? Whyyyy? Haha måste få gnälla av mig lite känner jag. Citronmarängpajen visade sig förresten vara en nitlott. Varför blir mina bakgrejer bara skräp? Till råga på allt märkte jag igårkväll att min fyllning, som jag tappade för en månad sen och sen satt tillbaks lossnat igen. Vilket betyder att jag måste till tandläkaren igen. Som tur är har jag abonnemang så det kostar ingenting, annars hade det varit riktigt illa. Måste förresten meddela att jag numera inte luktar gammal tant. Nu är det mera åt kaninbajshållet igen. Men det går väl över och när man vänjer sig luktar det rätt gott. ;)


Nu ska jag få arslet ur vagnen och göra något!



Ha en bra dag, alla! Hugs. /H


RSS 2.0