Godkväll!

Jag har gjort det. Efter år av längtan så har jag äntligen fått ihop en citronmarängpaj. !!!! . Inte för att jag testat förut och misslyckats eller så, jag har aldrig gjort det bara, trots att jag slagit upp det receptet i en massa olika kokböcker. Men nu är det alltså gjort. Halleluja, Grattis och allt möjligt. Nu är det bara att sluka den hel också. ;) Men först ska jag duscha. Karln min har gnällt över att jag luktar konstigt (hans näsa är såå känslig) och när jag bad honom beskriva lite närmare hur han menar, om jag bara luktar konstigt eller dåligt så förklarade han att jag "luktade som en gamling" så då insåg jag att jag kanske ska ta och hoppa i duschen. Hoppas att lukten försvinner då. Fast jag är ju inte så brydd av det eftersom att jag inte känner någonting. ;) Jag glömde förresten att förklara att frisörsalongen där jag var enbart färgar med örter och grejer, alltså inga kemikalier och annat skadligt. Det är därför som jag vågade färga eftersom att jag har så dålig hårbotten. Ljuvligt säger jag bara! Dit kommer jag garanterat att återvända ofta. :D Sen köpte jag en så där borste i svinhår. Nu får jag väl se om den gör underverk. Kanske jag ser ut som värsta hårbollen nästa gång jag går ut... Fick förresten veta att Annikis också färgat håret rött. Jaa, nu är vi redheads together! Sen har Evve skaffat sig värsta Lisbeth Salanders coolfrilla. Så häftigt! :D

Nu blire duschen! Hugs!



From bedhead to... redhead!

Goodmorning people!

Hur har ni det? Jag har en sådan fruktansvärd träningsvärk i benen att jag helst inte vill resa mig upp. På hela dagen. ;) Det sitter kvar sen dansen i fredags då vi bland annat hade intervaller då vi skulle springa "spring som att ni är jagade!" och sen ställa oss i fyra olika poser, därefter "smälta" ner på golvet, sedan rulla runt, upp igen och sen börja springa. Jag, som har en kondition som en 70-åring blev jäkligt anfådd. Men kul var det! En kille i klassen spräckte brallorna. ;)


Igår var det hårfärgningsdag. Eftersom att jag volenterat (eller hur man nu säger) så kom jag till Rosvik kring 1 och började med att få en helkamning av mitt hår. Därefter hällte dom i en hink olja i håret och sedan blev det huvudmassage i EN HALVTIMME! Ljuuuvligt! Efter det fick jag håret penslat en massa detoxlera, som skulle dra alla gifter ur håret (det var härligt men luktade kaninbajs) och sen blev det FÄRGNING! Jag blev så glad när jag kom då polska Eva, som fixade mitt hår, berättade att hon gärna ville färga det rött eftersom att hon inte hade testat det tidigare. YES! Jag berättade att jag gärna ville att det skulle dra mer åt orange och när dom visade upp ett hårprov så såg det väldigt mörkrött ut. Men Inger, som äger Kam in, frisörsalongen (kolla salongkamin.se där kan ni läsa mer) berättade att mitt hår påverkar hur resultatet blir och att det förmodligen skulle bli en aning ljusare då hårprovet kom från någon som tidigare haft mörkare hår än jag så när jag fick se mig själv i spegeln. IIIIIIIIII! Här kan ni se själva:

Bedhead





REDHEAD!






I like it soooooo much!! :D

Kring halv 6 frågade Eva om jag ville att hon skulle toppa mitt hår. Jag sa ja, för hey, det är ju inte varje dag jag får gratis klippning! Det slutade med att hon klippte hela håret! Jag och Eva långkramades, hon är för go, och sedan bar det av i rasande fart till Piteå där tjejorna väntade på Golden. Hann inte hem och byta om eller något så El Skäggo kom med ombyte åt mig (klänningen jag har på bilden) efter en god laxplanka haltade jag över till Sandra där vi lekte, åt och skrattade och sen bar det av ut i natten! Vi ville in på Challenge men eftersom att kön var snorlång så blev det Kalles. Inte så mycket folk så ett ganska tomt dansgolv. Lovely! Hade mina klackar på mig och jag kan ju säga att jag måste träna mer på att ha dom. Ställer jag mig på tå får jag liksom övervikt och tippar framåt. Hahaha ;) Vid ett kändes det som att fötterna blödde så jag och Fia knatade upp till Sandras lägenhet igen och hämtade alla grejer och sen fick jag skjuts hem av Fia, tack så mycket! Det var en superb kväll och superkul att träffa alla igen. TACK TJEJER! Sängen blev det kring halv 3 imorse (bilderna är tagna då). Vaknade kring halv 11 idag. Funderar på vad jag ska göra för mat... Hur veckan ser ut har jag förresten ingen aning. Har inte kollat schemat. Måste göra det idag. :) Nu blire frukost.

Kramar till er alla! /H


29:e Januari

Morrn!

Igår blev det en Älvsbyndag med nosserna. Dom har ögonproblem igen så det blir veterinären nästa vecka. Timotej ser ingenting och det känns så hemskt. Förhoppningsvis lyckas dom med att spola upp tårkanalerna så att dom äntligen börjar se ut som folk. Eller, ja, som kaniner. Sedan träffade jag äntligen kissekatten. Det var åååååår sen! kändes det som i alla fall, men det var säkert 2-3 månader sen. Vi frossade i räkbaguetter och chokladpudding och nötte lite Mario medan vi pladdrade på som vanligt. Nu känner jag mig ännu helare. Sara är liksom en bit av mitt förflutna och min framtid och hon är en viktig del av mitt liv och självklart många andra förstås. :)

Idag går jag bara eftermiddag. Vi har dans. Det kommer bli jäkla spännande eftersom att jag bara dansar ute eller hemma för mig själv. Men mitt på ljusan dag? Bland en massa nya klasskompisar? Oj, oj, oj... ;)

Sedan har jag fått nys om en kvinna i Rosvik som säljer naturliga hårfärger så att kanske till och med jag kan färga mitt hår. Å så kul det vore! Helst av allt skulle jag vilja fixa det idag så att jag kan färga det imorgon då det är examensfest. Jag längtar så mycket dit. Ska bli så oerhört kul att träffa alla igen. :D

Nej, nu måste jag bege mig ner till tvättstugan. Det var någon smurf som tagit min tvättid imorse, så jag fick boka om så nu jäklar är det min tur! Har förresten glömt att berätta att jag till och från får en oerhört äcklig lukt i näsan. Fick för mig att det luktade så i hela lägenheten och av mina kläder som legat framme så nu har jag tvättat dem. Det konstiga är att ingen annan känner lukten så det känns lite scary. Hittade möglig potatis, yum! så det kan vara doftkällan, men jag har ändå känt den där lukten efter att jag snört dem... Skumt.

Tvätten var det, ja! Ha en superb fredag allesammans så höres vi!
/H




Den önskade hårfärgen. Yum!


Sommaren 2009

Så har vi kommit fram till min sommar 2009. Blev ju en paus på fotosammanfattningen av 2009, men nu är jag igång igen! :) Sommaren 2009 hade jag sett fram emot skulle innebära jobb, lata varma dagar, mer jobb, lite ledighet och jobb. Det blev mest ledighet den sommaren. Jobben gick till andra och jag lyckades skrapa ihop omkring 14 hela arbetsdagar under hela sommaren tror jag. I år ska det bli andra bullar! Och då kommer jag ju att vara färdigutbildad så jag hoppas att jag får fler erbjudanden. :) I början av sommaren kände jag mig helt slut, fysiskt och psykiskt. Efter en lång examensskrivningstid med lunginflammation under praktiken och järndropp i mängder så var det härligt att äntligen bli ledig.  Jag skrev en lång lista på allt jag skulle göra under sommaren och tyvärr är den bara halvt överkryssad. Det finns mycket grejer kvar att göra! så jag får spara det till nästa sommar och vissa saker kan jag sätta igång med redan nu. Men vad gjorde jag egentligen under sommaren?:) Nu när jag tänker efter har jag svårt att komma ihåg några klara minnen från den tiden. Men några foton lyckades jag allt skrapa ihop...








Jag: Såg ett hus brinna ner till grunden på typ en timme (okej, det var inte sommar då, det var på valborg), solade en hel del, umgick med mina gosiga syskon, såg Digiloo i storforsen (kan ni se vem "kvinnan" är? ;), var på fest och badade i midnattssolen, fotade fårskallar som sedan rymde (hela flocken... gissa vem som skämdes?), åkte själv till storforsen och fotade (love!)... Sedan har jag inte med det här men jag umgicks såklart med skäggo och en massa goda vänner. Det var en bra sommar. Det var den! Och denna ska bli ännu bättre! Yes!

 Hugs /H 


Tuesday

Godmorgon allesammans!

Jag har inte orkat masa mig upp förrän nu. Varför jag är så trött kan vara ett tecken på hur oerhört otränad jag är då vi körde järnet på dramat igår. Har dock inte känt av någon träningsvärk. Good. :) Lunchade förresten med Marie igår och åt sushi för första gången. Det var gott och väldigt salt. (Me like!) inte alls som jag föreställt mig. Nej, mer sushi ska det bli! Det blev förresten ingen långdag på skolan. Jubel, jubel. Fick ta 3-bussen hem, så jag hann ligga och lata mig lite innan det blev dags för matlagning. Gjorde bönröra (eftersom att jag inte orkade i helgen) och pastasås bestående av champinjoner och soltorkade tomater. Yummie. :) Idag står veg. sillsallad på schemat. Det är så fruktansvärt gott. Om någon vill kan jag lägga ut receptet. :) Jag har alltså ingen skola idag. Eller, det har jag väl alltid då det alltid finns något att läsa, skriva och så vidare. Så idag lägger jag allt krut på att bli klar med uppgifterna från förra kursen som hänger kvar. Oj så skönt det ska bli när jag fixat dom och slipper mala på om att jag ska göra dem. För idag ska det bli av! Mitt mål är att bli klar med 2 av 4!

Så efter lite te sätter jag igång!

Jag och skäggis såg förresten nyaste Wallander igår, det var en av dom bättre. Gillar ni Wallander ska ni absolut se den. :)



Ciao! /H


dagen...

Upp tidigt idag. Insåg att det luktade sött och lite skumt i lägenheten. Insåg att det var på grund av potatisgratängen jag fått ihop och som jag lämnat framme eftersom att den var kokhet när vi skulle gå och lägga oss. Idag luktar mina kläder underligt. Jag undrar varför ;) Drama stod på schemat nu på förmiddagen. En hel del skratt och anfåddhet (från min sida) blev det och nu på eftermiddagen är det IKT (data) som gäller. Ikväll ska jag försöka hålla kvar vid vårt matschema om jag nu orkar att ställa mig och sno ihop svampsås när jag kommer hem kring 6 ikväll. Sen ska vi i alla fall se den nyaste Wallander. Det känns jätteskumt att vi sett klart alla Bones avsnitt och nu väntar vi bara att avsnitt från femte säsongen ska komma ut med svensk text. Det blir enklast så eftersom att språket är så avancerat. Jag längtar förresten till helgen då jag ska till Sandra med en massa andra och fira att vi tagit examen eller bara fira överhuvudtaget. Det ska blir så kul! hoppas att vi far ut också. Det var evigheter sen!

Nu måste jag återgå till min lektion.

Hugs! /H


Gullet sa...

Gullet: Hon har opererat bort en syssling ur magen.
Jag: HAHAHAHAHAHA vad söt du är! Du menar inte en cysta?
Gullet: Ja, jag sa ju det!
Jag: HAHAHAHAHAHA

Söndtag.

Howdy!

Nu ska vi se... det var torsdag sen jag skrev sist. Så här kommer en liten uppdatering.

I fredags var det kursstart för kultur, estetik och lärande. Det var en fantastisk dag och jag ser så mycket fram emot denna kurs! Vi har uppgifter som går ut på att måla, jobba i power point... Ja, ni fattar. Klassen verkar också jättehärlig och likaså lärarna. Sen har vi lika många uppgifter i hela kursen som vi hade under halva terminen i förra. Alltså kommer jag ha gott om tid att göra klart uppgifterna jag fortfarande har kvar från specialpedagogiken jag läste i höstas. Sedan bar det av till Älvsbyn då vi skulle åka tillsammans till min examensceremoni på lördagen. Det kändes så vemodigt att vara där! Jag önskar att fler från klassen kunnat komma så att man fått kramats lite mer. Det var en kort ceremoni, jäkligt bra då ingen hann somna eller så. När en av våra lärare gick upp på scenen för att hålla tal och inledde med "kära kollegor..." höll jag på att skita ner mig. Nyss var jag student och nu är jag färdig förskolelärare! Hur gick det till? Det är likadant när jag tog körkortet. Vilken skillnad från en dag till nästa. Ena dagen övningskörningsskylt och mamma i bilen och nästa får jag köra helt själv! Det är klart att man blir skakig och tvivlar på sin förmåga. Men det kommer att gå så bra! Vi blir aldrig fullärda, det är bara att inse, så jag ska inte frukta framtiden. Jag ska se fram emot den! och försöka leva här och nu. För nu har jag ytterligare en härlig termin framför mig. Yes, yes, YES! :D Efter kramandet och ceremonin åkte vi till Piteå och mötte upp min karl som tyvärr inte kunnat vara med och kolla, men han joinade oss på ängeln där vi käkade go-mat och sen spenderade vi resten av kvällen vid soffan med massor med godis. Vi såg Inglourious Basterds och den var skum men jäkligt bra på något enkelt sätt... Tyvärr tror jag inte att min karl tyckte likadant eftersom att jag hörde svaga snarkningar efter en halvtimme. ;) Idag, söndag, har jag varit och storhandlat. Har insett att det är rätt bra att planera vad man ska äta under veckan så att man inte står där på kvällen och inte har någon mat hemma och inte orkar åka och handla heller. Så i veckan blir det:

Potatisgratäng och bönröra (kött till min köttätare)
Veg. Sillsallad
Svampsås med vitlök och soltorkade tomater + spaghetti
Broccolipaj
Lax
och lite annat...

Nu blev det så mycket mat jag vill laga så jag får väl frysa in om det blir för mycket. Och det gör ju ingenting. :D
Nu ska jag gå och titta till mina hamburgers. Imorgon har vi heldag i skolan. Först drama dom två första passen och därefter IKT. Känns kul! :D

Ta hand om er! Hugs /H


Storstryk

Efter glasnudlar och stora vita block som måste varit tofu på Thai garden så sprang vi mätta (eftersom att vi varit så sega att ta oss iväg) och belåtna till Norrmalmia där Storstryk spelade. :) Det var värsta draget! Dom har jättefina rösten akapella. Eller vad är det man säger? när de enbart sjunger utan instrument runt om (då och då alltså, det är inte så hela tiden). Jag kunde inte låta bli att kolla på en av killarna i bandet som stod och halvt headbangade i OTAKT! Det var småirriterande samtidigt som det såg så kul ut. Men dom var skitduktiga allihopa. Detta var min favoritlåt (som dock har spelats in av någon annan vid något annat tillfälle. Tyvärr är det KASS ljudkvalié, men ni får se och njuta av det ni kan.)



Men när jag letade på Youtube upptäckte jag att även Queen gjort en versionen av låten de spelar (bohemian rhapsody) och inget slår ju liksom dom, men Storstryk satsade järnet och klarade det ändå galant. :)



Nu är det sängen som gäller. Kursstart imorgon = upp tidigt och sen lunchbuffé på Exotic! har kommit in i en nudelperiod nu. Yum!

Sov sött allesammans! /H


Harvest moon...

Det är bara att inse. Harvest moon har dåligt inflytande på mig. Klev upp tidigt men tänkte sätta mig vid tv:n och spela en liten stund. Det blev ett par timmar. Great! Jag är verkligen beroende för nu händer det grejer. Ska levla upp mitt hus till 5 snart. Sen ska jag göra mitt får dräktigt så att jag kanske får ett svart. HAHAHA vad jag låter nördig hör jag! Men det är verkligen kul. Däremot inte något jag ska pyssla med idag egentligen. Nu ska jag snart sätta igång med skolarbetet. Sen väntar en härlig disk på mig. ;) Tänkte ju pysa ner på stan en stund idag och jag tror ändå att jag ska göra det, solen skiner och det är bara -9. Men då ska jag förtjäna det. Därför ska jag sätta igång med allt skrivande nu! :)



En liten extragrej bara... Ibland önskar jag att jag inte valt att spela som tjej i spelet. Killarna är så tråkiga och sura! Kolla bara på tjejerna här. Mycket roligare! ;) Får väl börja om och spela som kille. Men då lär jag aldrig hinna något. Nej, inte tänka på det nu.

Ha en bra dag allesammans!

Kram /H

 


Aj min röv...

Mina ögon är nära att ploppa ut! Men några få pauser (prommis en halvtimme + lite harvest moonspelande och telefontid) så har jag suttit här. ALL DAY LONG! men nu är det snart slut för idag. Har fått ett stort arbete klart och det känns jäkligt härligt. Nu ska jag bara ta i med dom sista krafterna och fixa klart det andra och sedan sätta mig i soffan ett tag och återuppta mitt knarkeri (hallon med socker. Jaaa!). Yes! Imorgon tar jag itu med resten och får som belöning käka ute och sen örongodis av Storstryk på kvällen. Mys!

Sov gott allesammans! /H


Annikis 2009

I maj 2009 bar det av till Molkom med lillprinsen Sara till min allra bästa ANNIKA och hennes JONAS. Det var fantastiskt roligare dagar och så jäkla vackert där nere. När jag blir gammal ska jag bygga en sommarstuga brevid deras hus så att vi kommer närmare varandra och så att jag kan klappa korna i hagen. Det var härliga dagar som sagt. För dom som inte vet så lärde jag och A känna varandra 2003. Alltså för ungefär 40 år sedan så vi har känt varandra jäkligt länge ändå. I år var det första gången jag åkte ner till henne och fler ska det bli! I år kommer dom förhoppningsvis upp hit till oss (eller kanske jag ner till dom igen?) och får känna på lite mer mygg och björnar i dimman. Eller hur, Annika? ;) ;) ;)



The sweetpants. :)



Vi spelade gammal hederlig kubb bland äppelträd (?) och kor. Myyys! :D



Sara kommer att döda mig för det här. HAHAHA hur vi ser ut! (Vi på panduro)



Ja, ni ser ju hur sjukt vackert det är. Ååå vad jag vill tillbaka! :D


Det var allt för nu. Peace! /H


Onsdag.

Howdy!

Det blev inget Älvsbyn idag. Insåg att jag har så mycket att göra att jag bara rastlös skulle gå omkring hemma i Älvsbyn och oroa mig för allt jag måste göra så jag ska ta och jobba hårt idag så att jag kan fara nästa vecka istället. Jag kommer ändå träffa alla på lördag. Yey! :D Ska lyxa till det och ge mig någon timme på stan imorgon och leta efter något jag kan ha på mig på examen. Egentligen har jag nog om jag tänker efter men det var länge sen jag köpte något. Jag är såååå sugen på en hatt från MQ men eftersom att den kostar 500 spänn kan jag nog glömma det. Tänk dessa kläder en ljummen sommarkväll... Mmm.
































Nu ska jag gå och steka några ägg och sen sätta igång med plugget!

Hugs /H


Hjärntrött.

Så var det slutpluggat för idag. Har suttit här mest hela dagen. Har väl i och för sig varit på bibblan en sväng (med bilen) och faktiskt hunnit tvätta lite men mer än så har jag inte rört på mig (om man inte räknar fram och tillbaka mellan toan ;). Imorgon kan det hända att jag åker till Älvsbyn. Jag vet fortfarande inte eftersom att jag känner att jag borde plugga. Samtidigt vill jag ta ut nosserna så att dom får springa lite och träffa familjen det var så länge sen känns det som. Jag får väl se hur jag gör. Har ju torsdag på mig också att plugga. Då ska förresten jag och karln min åka och se Storstryk någonstans. Kul! :D En anledning att klä upp sig lite. Känner mig lite slafsig efter att bara sitta i mina innekläder (läs: stor t-shirt). Sen, på lördag tar jag min examen! Då blir det ytterligare lite uppklädning, och framförallt: mat och gooodis! :D Yes!

Nu måste jag ner till tvätten och sen hoppa i duschen. Jag och min man ska se någon film vi har hyrt och jag ska gotta med smoothien som är kvar. :)

Hugs! /H


Examensarbetet 2009

Så blev det äntligen av. Det fruktade, beryktade examensarbetet. Jag och Fia, min partner, bestämde rätt tidigt att vi skulle skriva tillsammans så när kursen började kändes det så härligt att redan vara en bit på vägen. Efter ett tag upptäckte vi att det var en jäkligt kort bit. Examensarbeten är inte att leka med. Ändå gick det mycket lättare än jag förväntat mig och lyckan när vi fick veta att vi skulle få gå upp med arbetet innan sommaren var obeskrivlig! Det 20-tal böcker vi plöjt oss igenom, dom sena kvällarna alldeles innan, dom 200 liter saft jag skvalpat i mig, de 1000-tals skratten... It was all worth it. :) Så här kommer några av flera 100 bilder.

Enjoy!



Fia, min vän, i egen hög person. Roligare människa får man leta efter.




7 av dom 100 tals cookisarna vi klämde i oss. Socker is the shit!



Fia, här i tredje månaden. NOT! Fias mage efter ett antal cookies!



Hahaha. Äta bör man annars dör man. Hahaha



On my balcony... Vi var everywhere! Det är viktigt med omväxling och
olika platser under ett långt arbete...



Här ser ni några av böckerna vi plöjde oss igenom.

 



Vi genomförde olika experiment för att hålla modet uppe. Här kan ni alltså ser att
Fia är halvt färgblind (blå och svart socka) och att mina fötter är ganska stora. Intressant iakttagelse. ;)



Och såhär trötta kände vi oss ibland. Men kul var det. Tack, Fia för allt kul vi hade!!! :D


It's an early mornin´.....

Godmorgon allesammans!

Jag lyckades masa mig upp före tuppen idag och insåg snabbt att om jag skulle sätta mig vid tv:n för att liksom vakna till så skulle min planering redan vara åt skogen och jag skulle fastna där mycket längre än jag tänkt. Så nu har jag slagit mig ner vid datorn. Fortfarande har jag inte satt igång med det jag egentligen ska göra, men jag sitter åtminstone på rätt plats. ;) Har börjat rota i alla bilder från 2009 och insett att dom är jäkligt många. Jag skulle kunna ha en utställning! Hahaha ;) Så jag har tänk göra ett inlägg för varje grej jag vill visa som hänt under 2009, dom ryms inte i ett inlägg och så får jag möjlighet att visa er flera bilder också. Har tänkt börja med mina och Fias crazy pictures från examensarbetet. Dom kommer upp snart. :)

Hugs /H


Teknarkare

Jag undrar hur många koppar te jag druckit idag och hur många gånger jag gått på toa... Det var 10 timmar och 18 minuter sen jag skrev sist. Sen dess har jag hunnit:

- Göra hallonsmoothie. Gott som tusan.

- Köra ner på stan och fixat med mitt bankomatkort. Pengar. Äntligen. Yes! (Jag har dock gärna haft mer... ;)

- Fyllt på busskortet till Luleå (över 700 spänn för 10 resor. Herregud.)

- Tagit hål i öronen (JAAA och AAAAAJ! "det känns som ett myggbett". Jo tjena, det var en jäkligt fläskig mygga isåfall. Så nu pryder små, silvriga stjärnor mina öron. :D)

- Pratat i telefon. (Lääääänge, jättekul att bara flumma. Inte bra för skolarbetet däremot, men jag pratade samtidigt som jag lagade mat. Det var åtminstone bra)

- Fått stötar i öronen av mitt headset. Shit. Bara inte min lilla hjärna nu grillas. Jag behöver den till skolarbetet. Jag visste ju att det var trasigt men inte så trasig! Det är inte skönt att få knäppar i öronen. Nu blir det att köpa ett nytt!

- Diskat och lagat pastasallad. Yum. :)

- Spelat Harvest moon (skit också, varför ska jag dras dit hela tiden!!!? Jo, för att in struts är vuxen och numera går att rida på och att jag måste levla upp mitt hus till 5 för att se om det händer något speciellt!)

- Glömt att låna böckerna till kursstarten på fredag (får gå en prommis ner och fixa det imorgon).

- Inte hunnit min fotogrej om 2009. Skjuter upp det tills imorgon.

Nu har min karl kommit hem efter 4 timmars extrajobb. Så vi ska sätta oss och se Bones med popcorn och hallonsmoothie. Och jag är fortfarande inte klar med skolan. STRESSSSSS! Men det ska nog gå. Imorgon... DÅ JÄKLAR! :D

HUgs /H


Day after sunday...

Godmorgon!

Igår var jag borta mest hela dagen. Me and the man åkte och käkade på det nya stället, Challenge. Det blev currypasta med räkor för mig. Yummie! Tog dock lång tid att få maten och det är på gränsen till för dyrt tycker jag men ibland ska man minsann få lyxa lite! Sedan åkte vi och handlade eftersom att det ekade i våran kyl. Därefter bar det av till mannens farmor och farfar. Så härligt par! Dom är gamla, hör rätt dåligt och helt enkelt ljuvliga! Där spenderade vi många timmar eftersom att dom plockade fram fotoalbum på fotoalbum. Visade dem och berättade många historier. Varför låter allt så exotiskt och spännande bara för att det hände för massa år sen!!? Varför kan det inte kännas så nu? Det slog mig förresten hur stiliga alla var på den tiden. Jag kommer inte på ett bättre ord än just det. Jäkligt stiliga. När jag blir gammal vill jag också kunna ta fram massor med fotoalbum för att visa och berätta för mina barnbarn. :)

Idag har jag mycket att göra. Ska ner på stan med en massa ärenden. Borde få ändan ur vagnen och gå men jag tror inte att jag hinner om jag ska hinna med allt plugg. För det ska jag! All day long... Med paus för stan. Sen, som lite hjärnavslappning ska jag försöka få ihop bilder för att sammanfatta 2009. Risken är att jag fastnar där. För mot bättre vetande gick jag ut på internet och här är jag nu. Nej, jag tror jag drar ut internet nu. Annars kommer jag bara att fastna någon annanstans.

Nu blire te och plügg. Hejhej! /H


Sojakorvar...

Nu står sojakorvarna och värms upp på spisen. Ikväll är det lets dance om jag inte har fel! Ska snart gå och joina min karl i soffan. Som alltid har jag suttit och drällt här längre än jag borde men nu har jag koll på nästa kurs böcker och sånt. Härligt! :) Vem blir inte intresserad över böcker såsom lusten att skapa eller  Att känna rörelse. :) Jag mår förresten bättre nu, tack alla ni som frågar! :) Har fått lite existenskris samtidigt som allt annat känns det som. Frågor som vem är jag? vad vill jag? vad ska jag göra när jag är klar med skolan? och så vidare, har snurrat runt i huvudet och nu har dom landat lite känns det som. Jag har fortfarande inte något svar på frågorna men jag känner mig lite lugnare. Det är okej att inte veta hur allt kommer att bli. Det får jag ta som det kommer. Och så att försöka tänka positivt, det måste jag fortsätta att påminna mig själv!

Försökte precis förresten övertala karln att se lets dance senare med mig men han mutade mig med ost och kex så jag får väl se hur det blir. Mys i alla fall och det är huvudsaken. :)

Kom precis att tänka på när jag, SteveO och JullanBullan åkte till storforsen för att jag skulle fota (i -30)

Jag: Nu måste jag köra försiktigt när jag har mina skatter i bilen.
SteveO: Ja, din kamera.

Hahaha jag fick förklara att det minsann inte var kameran jag syftade på, utan syskonen. ;)
Nu blire mat! /H


Hemma igen...

Hello people!

Så var jag hemma igen! Har suttit på buss mest hela dagen. Dom hade på The reader så jag passade på att se den. Det var dock utan ljud eftersom att jag aldrig lyckades klura ut hur jag skulle koppla in dom (eller så passade kanske inte mina hörlurar... Hmm...) den var hursomhelst sorglig. Men på något sätt ändå positiv. Jag tror att dom hade massa budskap som aldrig uttalades och som jag hade svårt att förstå att dom egentligen ville visa. Det kan jag irritera mig på ibland. Varför ska allt vara så invecklat? Att man måste läsa mellan raderna?

Jag har tagit en långdusch alldeles nyss då jag kändes mig städsmutsig sen igår och sen ressmutsig av idag. Jag hade tänkt slänga ihop en sammanfattning av 2009 i bilder så jag ska försöka fixa det ikväll eller imorgon. Nu måste jag göra något att äta. Sedan blir det mer Bones. Vad jag har saknat det!

Hugs!


Så bär det av till björkarnas stad...

Hej på er!

Vi står just nu med armarna i stora svarta soppåsar och packar för fullt för att få med oss allt ner till Umeå och som ska göra Saras rum lite mer hemtrevligt. Jag var med förra gången också, både i upp och nerpackningen ur det förra rummet. Det är speciellt. Det är kul. Jag gillar Umeå. Förhoppningsvis stannar vi vid den där macken som ligger brevid min älskade osthyvel så att jag får pulsa ut och krama den lite igen. I've missed it! Måste verkligen lägga ut foton på den... Ni får påminna mig, den är helt fantastisk. :)

En tydlig indikation på att jag inte riktigt har alla getter hemma just nu hände igår då jag hittade mitt nya bankomatkort som jag inte hittat men som jag vetat att jag fått (men inte vetat vart jag lagt det) så jag har varit utan pengar ett bra tag i väntan på ett nytt. Ännu mer irriterande har mitt nya bankomatkort nytt nummer och allt så jag måste in på banken nån stans längs vägen idag för att aktivera det. När jag skulle rensa plånboken för att den knappt går att stänga (jag älskar kvitton=minnen=sjuktfetplånbok) vad tror ni att jag hittar då? Jo, mitt nya kort! Hur kan jag vara så trög att jag inte letar på det mest logiska stället? Antagligen för att jag inte är logisk. ;) Så jag vrålade ett bra tag åt min egen dumhet och klippte sen sönder kortet i mikroskopiska bitar. Sen kändes det lite bättre. ;) Hahaha vad knäpp jag är.

Sen, mot bättre vetande, satte jag mig vid datorn vid elva. Satt och skräpade där till halv 2. Smart Hanna, och du som ville köra idag! När jag zombieaktigt kom och satte mig vid matbordet gick det upp för mig att jag inte inger ett särskilt säkert intryck (och säkert inte är någon bra förare eftersom att det känns som att jag lämnade hjärnan i sängen). Så mamma får nog köra dit i alla fall så får jag ta igen lite sömn. :)

Nu ska jag ut till dunbollarna (nosserna) som väntar på mat och vatten och sen bär det av till björkarnas stad. :)

Kisses! /H


Förresten...

Jag fick nys om denna låt genom Annikis. Den är sååå bra! Jag vill bara slänga kläderna, på med skjorta och hängslen och sen dansa galet och svänga på min lilla röv! Jaa, å, jaaaaa! :D



Thursday!

Goddagens!

Hade tänkt skriva igår och i förrgår men det blev icket så. I tisdags, alltså i förrgår, fick jag migrän precis efter våran redovisning. Flimmer på vänstra ögat som gjorde att jag inte kunde se ordentligt. Så jag knaprade några alvedon, halvsov mig igenom några redovisningar och åkte sedan hem för att spendera resten av dagen i soffan. Hade fortfarande känningar i skallen igår men det gick ändå bra. Idag har vi haft våran sista gruppträff, vi var här hos mig och jag hade lyckats fixa en fyrkantig tårta. Att det var sista gången kändes verkligen. Jag har haft så frukterligt roligt med denna grupp! Åå, vilka minnen jag har! Jag hoppas verkligen att jag har chansen att komma i en ny, bra grupp. :)

Imorgon bär det av till Umeå. Skönheten från det belgiska landet har kommit hem och ska möblera sin nya lya i Umeå och självklart ska jag med och krama den enorma osthyveln som står längs med vägen. Kanske ska jag sova en natt också och ut och röja, men vi får se hur det blir. :)

Känns vemodigt att kursen är slut nu, vad jag tjatar om det! Men det känns. När våran lärare skulle avsluta dagen så stod hon och grät lite smått. Så söt kvinnan är! Sedan läste hon upp en dikt om att vi aldrig är ensamma och det kändes så passande och perfekt. Det behövde jag höra. Nu går ju dom flesta av mina klasskompisar ut och jag fortsätter. Det är nog därför det känns skumt också. Jag kommer inte att träffa dom i korridoren eller fiket osv. Men det finns ju många andra sätt att hålla kontakten och vi kommer säkerligen att träffas ute "på fältet". Ja, det blir bra det här. Jag måste verkligen träna på att fokusera på det positiva. Hanna... Tänk POSITIVT!

HUgs /H


Vardag.

Så var jag tillbaka i vardagen igen. Om än lite halvnärvarande tog jag mig igenom en hel pluggdag med gruppen. Det är tur att dom är så härliga. För man kan bara inte låta bli att skratta och sakta men säkert tinar man upp. :) Imorgon har vi redovisning. Har två sketcher som vi ska redovisa då jag spelar lilla Lisa och Anna haha ;) det blir spännande. Har tittat på schemat för vårens kurs och det verkar helt underbart! Mycket lektioner visserligen men lite arbeten. Halleluja! Det är så det ska se ut. För lektioner som innefattar bild och drama har jag verkligen inget emot! ;) Jag har däremot tusentals (känns det som) uppgifter jag fortfarande inte gjort klart på grund av allt som hänt så jag ska ta det med mina lärare så att jag kan lämna in senare, det finns inte mycket annat att göra. Börjar först den 22:a så jag ska försöka skriva klart alla uppgifter och försöka hinna ha lite ledigt innan jag börjar igen.

Jag har förresten återigen sträcksett Bones and I love it! Bara ligga och värma mina fossingar på hetingen i soffan. ;) myyyys! :D Vi ska göra likadant ikväll och med popcorn som sällskap. Men först kanske jag måste skriva ner vad det egentligen är jag ska säga imorgon. Då, imorgon blir det förresten att äta ute. Skaldjurspasta HERE I COME! :D Tack, förresten, för alla kommentarer. Jag blir så glad! Tack! :D

Kisses /H


I'm alive

Hej allesammans!

Jag lever. Har insett en massa saker på kort tid. Som hur familjen påverkas då en av oss råkar ut för fruktansvärda saker. Vilken roll man väljer att ta och hur man uttrycker samma känsla men på olika sätt. (Jag har inga mer tårar...) Jag har insett hur löjligt min matfokusering har varit och hur mycket tid jag har slösat på att tänka på vad jag äter. Varför ska man alltid inse det när det händer hemska grejer? Det kanske ger lite perspektiv på andra saker man tyckt varit svåra eller jobbiga. Jag har aldrig känt såhär i mitt huvud. Det känns konstigt. När jag inte riktigt vet vad eller hur jag ska göra... Men det är otroligt skönt att ha en stöttande omgivning, trots att det inte ens är jag som råkat ut för allt! Tack ska ni alla ha. Det värmer så otroligt.

Nu ska jag fortsätta att leva...


...

Ingenting är okej. Inget.

Jag är en liten kanin...

...liten, men ovanligt fin. Öronen mina är långa och fina och viftar som öronen ska. Vift, vift.

Är det någon som minns den låten? Jag fick värsta nostalgiflashbacken inatt då jag och Maria satt och friserade hennes lilla Rally (en dvärgvädur med angora i sig). Efter ett tag märkte vi att Rally krympt till ungefär halva sin storlek så han får vara bäbis igen! Jaa! :D Och i takt med att pälsen föll så blev han mer pigg och flyfärdig. Jag vill också kunna ha djur inomhus! Vi firade hursomhelst vår frisering med massa gott fika. Innan det dammsugade vi oss och använde bruntejp som klädroll. Skitasmart! Sen åkte jag, som var chaufför till gullet och hans kusin ikväll och hämtade dem från sportbaren. Vi skjutsade hem rarings kusin och i bilen påväg hem ville jag berätta om allt hår jag träffats av under kvällen för puddingen...

Jag: Jag tror jag fortfarande är hårig...
Dövis: ...
Jag: Vi fick använda allt möjligt för att få bort det. Vi dammsugade och använde tejp.
Dövis: TEJP!?
Jag: Ja, bruntejp.
Dövis: BRUNTEJP!!?
Jag: JA!
Jag: Men vad gjorde ni egentligen? skulle ni vaxa kaninstackarn!!?

Tidigare idag, eller nu är det ju igår (lördag) så var jag och gullet på kusinträff hos hans moster. Det var kul! Jag blev självutnämnd lekledare vilket innebart att jag sprang omkring mest hela tiden, gömde barn inför kurragömma eller hasade fram eftersom att dom höll fast mina ben. Det var riktigt, riktigt roligt. :D

Jag har förresten börjat drömma mardrömmar från Bones. Har jag sagt det? Så jäkla läskigt! Tror jag ska dra ner på det ett tag... Jag tål visst ingenting. Hursomhelst, nu måste jag snart hoppa i säng min karl snusar redan gott. Jag tänkte se lite på the proposal innan jag går och lägger mig så att jag får fnissa lite i tystnad innan det blir att sova. Sen, måndag... Då sätter allvaret igång. Här ska pluggas! :D

Sov gott allesammans! Hug /H


God fortsättning!

Godmorgon och god fortsättning på 2010! Vi spenderade nyår med Carlssonparet hos Louises mamma tillsammans med Louises mamma, hon själv, Jon och hans föräldrar. Vi spelade bland annat absolut överens som var så sjukt kul! :D Vi kom hem kring 5 imorse så jag sov till tre ungefär. Snart ska jag och min karl gå och handla. Vill äta pastasallad med räkor. Yummie! Kändes förresten som att jag åt en elefant igår. Det var länge sen jag åt så mycket godis att jag började må illa. ;) Efter prommisen, som känns otroligt välbehövlig ska vi hem, laga mat och se Bones. Mys! Jag har inte börjat med allt skolarbete än. Tänkte ge mig idag och imorgon och sen försöka sätta igång. Ska verkligen försöka fokusera då så att jag kan plugga några timmar och sen med gott samvete göra andra grejer. Imorgon är det släktträff hos Mattias moster och jag är också inbjuden. Kul, kul! Jag tror att alla syskonbarn till henne med partners ska dit. Nu ska jag släpa med min karl ut i kylan!

Hugs! /H


RSS 2.0